Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 de novembre de 2014

DESPERTA ( A C R O S S T H E U N I V E R SE )

 Hey dreamers! Avui tenim un llibre que vaig tardar ANYS. Sí, ANYS en aconseguir. I realment l'he disfrutat bastant. Tornem a mb el tema distòpic, però aquesta vegada entrem dins d'una nau, dins d'un món on no hi ha cap detall oblidat. On tot, està calculat per l'autora.


· Autor: Beth Revis

· Saga: Across the universe

· Idioma: Castellà

· Persona: Primera

· Pàgines:525


( No traduida ) 

Una nave espacial
que es como un pequeño mundo.  

Generaciones de tripulantes
 que viven y mueren en ella, 
con la esperanza de que sus hijos
 lleguen al planeta prometido.

Una carga de personas crionizadas
que solo despertarán
al final del viaje.

Todo está perfectamente ordenado;
todo debe seguir un guión
escrito de antemano.

 Y sin embargo...

Amy, una chica de diecisiete años, despierta en un momento y un lugar que no deberían formar parte de su vida. Elder, el futuro líder de la nave, se encuentra confinado en un papel que no quiere desempeñar. Ninguno de los dos encaja en el gran puzle de la nave. Y hay otra pieza suelta: un asesino.
(Fortuna)


Feia temps que el tenia vist. Però no el trobava enlloc! I és que, en veure l'edicció en paper em vaig enamorar de la saga. És un tresor de llibre. Té una edicció perfecta i molt original. Cal tenir-lo a les prestatgeries perquè fa goig de veure! Vaig buscar moltíssim però finalment, uns dies avans del meu aniversari el vaig trobar a una llibreria de Barcelona. I nomès en quedava aquest exemplar! No cal dir, que el vaig comprar a velocitat inhumana jeje:D- És típic de l'Eldest controlar fins i tot les estrelles
."


Elder

" Mai em vaig adonar de com d'important era el cel, fins que em vaig quedar sense veure'l. 


Amy "En aquesta nau la gent té esperançes senzilles, desitjos senzills.Donal's llums brillans i les anomenertan esperança. Donal's esperança i faràn qualsevol cosa."

Eldest"Estaràs al meu costat?" -"Sempre".
 


Desperta és un llibre introductori, que m'ha agradat ( i bastant) però suposo que m'havia fet unes expectatives massa altes, ja que també m'ha decepcionat una mica. 

A veure, cal dir que al principi em vaig desesperar una mica ja que les primeres 200 pàgines són molt, molt molt denses, introductòries i difícils de llegir. I tenint en conte que el llibre en té més de 500... Doncs clar, vaig pensar que patiria bastant llegint-lo. El cas és que mica en mica em vaig anar enganxant a la història. De cop, hi va comançar a haver més acció, vaig coemnçar a entendre el funcionament de la Fortuna ( Nom de la nau)i la seva soietat. Diguem que per fi em vaig endinsar dins la trama. 

És una distopia, però amb molta originalitat, potser em recorda una mica  Wall-e ( amb el tema de la nau espacial i tot això) però si que per ser una distopia n'hi ha ben poques que es desenvolupin a l'espai. Però el que la fa diferent és que ha aconseguit barrejar dues categoríes que normalment no van juntes. és un llibre distòpic amb un assasí. Un assasí que et fa posar els pels de punta. Que no et deixarà parar de llegir. Un assasí de la qual et passaràs tot el llibre buscant la lògica de les seves accions, el perquè...


Estic decepcionada i alhora meravellada amb la Beth. Decepcionada perquè, malauradament es veu massa qui és l'assasí i això treu gràcia al tema.


 Però increïblement meravellada perquè mai, mai mai un llibre m'havia sorprés tant. Ni Harry Potter, ni Els Jocs de la Fam ni tan sols el final de Divergent. Juro que em vaig quedar amb una cara... quan se sap el perquè s'ha despertat l'Amy. Mai m'hauria esperat allò. Vaig haver de llegir la pàgina mínim deu vegades perquè no m'ho podia creure. I una autora que és capaç de sorprendre tant és  mereix una ovació. De veritat, BEN FET BETH !M'has sorprés i desconcertat i això no és fàcil. 

Si el Recoamano? Oi tant! Tant pel fet de que és un bon llibre, una bona saga com perquè m'ha fet apreciar el que tenim ara. El fet de que veiem el cel, les estrelles, la lluna cada dia, és un privilegi que tots tenim i no valorem. Avui, dreamers, quan es faci fosc, aixequeu el cap i contempleu les estrelles, perquè són un dels tresors més grans que tenim. I qui sap. Potser algún dia no les podrem veure. 
I anem a pels personatges!

AMY: M'agrada bastant. Compleix molt bé la seva funció de "defensar" la seva Terra estimada ( Planeta terra)en una societat que ni sap ni li interessa massa gaire res del planeta.  Però també d'anyorar-la. Mentre el llegia jo mateixa anyorava els mars, les muntanyes, el sol, les estrelles, la lluna... I això que nomès cal que obri els ulls per veure que estem aquí avui i ara i que tenim la sort de viure a la Terra. On podem veure les estrelles, el sol i la lluna. On la pluja no és artificial, on ens banyem al mar a l'estiu i anem a la muntanya  a l'hivern, on podem tocar la neu. Molt bona protagonista. Realement els seus valors són molts.  
ELDER:No em va agradar massa. Vull dir, a veure tampoc
em va desagradar. Però estava massa adentrat a la societatd e la fortuna. Està Estava tan cec... Es que no ho veia? Ara, però desprès de llegir el final... No sé si espantar-me o acceptar que per fi, ha vist la realitat en la que viu. No ho sé. Haurem d'esperar a llegir el segon. 

El millor? La sorpresa

El pitjor? Les primeres pàgines.                                                         NEVER TRUST A DUCK!


I a voslatres? Què us ha semblat?

R E S P I R A.  V I U .  L L E G E I X

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola! Moltes gràcies per comentar dreamers!