Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 d’agost del 2014

   CIUTATS DE PAPER

 Heey dreamers! Avui us porto un llibre diferent, un llibre que probablement no m’hagués agradat si no hagués estat per la forma d'escriure de l'autor. I es què en John Green és ABSOLUTAMENT PERFECTE!





FITXA:

 
Títol: Ciutats de paper

  Autor: John Green

  Saga: -

  Idioma: Català

  Persona: Primera 

  Pàgines: 362









SINOPSIS:


  Tota aquesta gent són gent de paper que viuen en les seves cases de paper i cremen el seu futur per mantenir-se calents. Tot el món només pensa en posseir coses; coses fines i fràgils com el paper… He viscut en aquesta ciutat durant 18 anys i ni una sola vegada m’he trobat a ningú que es preocupi del que de veritat importa».




RESUM: ( amb la sinopsis no s'enten)

En Quentin ( Q) ja acaba l'institut, no és el mes popular que diguem. Però té dos amics fantàstics. Té moltíssima sort perquè viu al costat de la noia més especial de l'institut , la llegendària i fora del seu abast Margo Roth Spigelmant. Que anys enrere havia estat amiga seva. Ara, però ella està en un altre nivell. Per això es sorprèn tant quan la veu a davant de casa seva cridant-lo. Amb ella, passarà una de les millors nits de la seva vida, sent el seu  company d'aventures. Aventures estil "Margo". El matí arriba, igual que la desaparició de la Margo. Ha desaparegut, però no sense deixar pistes. Per això en Q emprèn un llarg viatge per trobar a la Margo, i a ell mateix.



COM EM VAIG FER AMB EL LLIBRE:

Sabeu allò típic  entres en una llibreria per comprar un llibre i n’acabes comprant un altre? Doncs a mi em va passar una cosa similar. Vaig anar a la meva llibreria habitual per comprar "The Duff" i vaig acabar comprant "Un petó a Paris". I aquell mateix dia, el vaig veure. John Geen. I vaig pensar. HA DE SER MEU! Així que vaig tornar uns dies desprès, però vaig acabar comprant "Numbers". I la història es va anar repetint amb, "Eternidad", "Paranormal" i  "Bajo el cielo eterno". Però al final. (PER FI) vaig dir prou. Vaig entrar a la llibreria i el vaig comprar sense mirar els altres llibres. I així, després de dies, va ser meu. MEU! (veu de gollum) "Mi tesoroo":D 





FRASES QUE TENEN MOLT A DIR:
.............................................
"Aniràs a les ciutats de paper i no en tornaràs mai més.





.............................................


" La Margo no era un miracle. No era una aventura. Tampoc era alguna cosa perfecta i preciosa. Era una noia.







.............................................



 "Estic enamorat de ciutats a les que mai he estat i de persones a les que mai he conegut"





.............................................
" La ciutat era de paper, però les memòries no.


.............................................
" Li agradaven tant els misteris que al final, se'n va convertir en un.



.............................................



OPINIO PERSONAL: 

No era el que esperava. I això pot ser una cosa bona, o una cosa dolenta. Doncs ni una ni l'altra. El llibre m'ha enamorat, però no pel mateix que em va enamorar "No està escrit a les estrelles". Sinó per la manera de com m'ha fet reflexionar sobre ja sabeu, la vida, la mort, la societat... 

Per molt que l'escriptor sigui absolutament genial, no puc evitar

dir que el llibre se m'ha fet una mica pesadet. No per la manera d'escriure, sinó perquè per molt que la trama ( no sé vosaltres però jo l'he trobada molt original)fos original els capítols eren molt repetitius. Bé potser "pesadet" no és la paraula indicada. No depenia del llibre, com vaig dependre a "Els jocs de la fam" o a "No està escrit a les estrelles". 


Tot i així recomano que el llegiu, de veritat. Perquè les frases que hi han, són buff.. em va enamorar des de la primera paraula fins la ultima. A vegades se'm posava la pell de gallina i tot. Són profundes i senzillament et fan pensar. I mireu, que jo no sóc gens de llibres així. Però GENS GENS. O m'han canviat els gustos o aquest llibre és "especial". 


Això si, pels que us espereu una història d'amor èpica, o senzillament una bona història d'amor. US ESTEU EQUIVOCANT! Aquest és un llibre que has de llegir si estàs d'amors eterns, triangles amorosos i vampirs romàntics fins al capdamunt. Si ja has agafat un empatx d'històries amoroses aneu a per aquest llibre perquè serà just el que busqueu. Gairebé no en té. Considereu-vos avisats. Perquè a mi ningú em va avisar i va resultar ser el contrari del que m'esperava. 

I anem a pels personatges!


EN Q És un protagonista diferent. I això m'agrada. Es un personatge molt ben treballat. No és el noi perfecte típic de les sagues de literatura juvenil. Més aviat és un noi real. Un noi, que podries trobar perfectament a la "terra". El típic noi així una mica apartat, amb pocs però bons amics, massa responsable, i bones notes. Així és en Q. I la Margo el converteix en una persona gairebé tant increïble com ella. 



LA MARGO Impressionant. M'encanta. No en sabem molt d'ella, ni al principi ni al final. Però l'aire de misteri que li dona en John, a vegades pensava que potser era una miqueta massa irreal. Però sabeu que? Que m'encanta tota ella. 




El final es veia molt a venir. Massa previsible. Però no és un mal final. Simplement és un d'aquells finals tristos i bonics a la vegada.


El millor? Els personatges i les reflexions
El pitjor? Com de previsible era el final




                                                   NEVER TRUST A DUCK!

8/814

Heey dreamers! Avui toca un llibre que segur que molts de voslatres heu vist a les llibreries. Un llibre d'un GRAN ( Sí, amb majúscules) Autor. Evidentment estem parlant de :

CIUTATS DE PAPER!


PD: Novetats! Aquesta he estat una setmana d'estrenes. Recordeu que el dia 1 d'Agost és va estrenar aquí la pel·licula de Vampire Academy. Una pel·licula que per desgràcia encara no he vist :(. Us demano, per tant, que si algun dreamer ja l'ha vist comenti explicant que li va semblar. 

I el dia quatre, es va estrenar a estats units l'ultim llibre de la saga LUX.Opposition. Llibre que no puc esperar per tenir-lo a les meves mans!