Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 d’abril del 2015

Sant Jordi#2

Desprès de la petició d'una dreamer i de l'èxit de l'any passat avui us porto la llista de recomanacions! 
AVISO: Tots els llibres de dins de la llista tenen una puntuació de 5/5 a les meves ressenyes, per tant us estic dient bàsicament els llibres que m'agraden més :
( En alguns casos, adjunto ressenyes ) Aquest any hi ha una novetat respecte  a l'any passat! 

Com que sé que molts us guieu pel "nivell de romanticisme" del llibre al costat de cada títol afegiré com de romàntics són en una escala de l'u al deu. ( No és la puntuació del llibre! Recordem que si està en aquesta llista es perquè té una puntuació molt alta!)

Si voleu uns bons llibres de fantasia, clarament Laura Gallego, Rick Riordan i J.K.Rowling! . En aquest cas, abunden moltes sagues i per a no posar el nom de tots els llibres i fer una entrada infinita un escric el nom del primer i us afegeixo de quans llibres consta la saga ( el mateix s'aplica a les altres categories) 



Aquesta categoria és molt extensa ( però molt!) I cal remarcar que els llibres que es troben en aquest apartat no han estat escollits a l'atzar. Us porto el millor del millor sota el meu punt de vista dreamers!Sobretot , si veieu un 10/10 a romanticisme, no m'agradaria que us fèssiu la idea equivocada! Que tinguin la màxima puntuació amorosa no vol dir que sigui un drama ensucrat! Són històries d'amor fresques, senzilles i que es disfruten molt!



Aquests són els més populars ara mateix i us puc assegurar que si us agrada el gènere, un agradarà qualsevol de les de la llista!

Defineixo com a "paranormal" tots els llibres on hi surtin dimonis, angels, homes-llop, vampirs, nefilims, extraterrestres... ( Pels que sou nous en aixó, per posar una referència, tipus Crepúscle )

  • Caçadors d'ombres ( Ciutat d'ossos ) #6 - Cassandra Clare  (8/10)
  • Obsidian #4 - Jennifer L. Armentrout  (10/10)
  • Vampire Academy  #5 - Richelle Mead  (9/10)
  • Hush Hush  #4 - Becca Fitzpatrick  (10/10)
  • Covenant ( Mestiza ) #6 - J.L.Armentrout  (9/10)
  • Caçadors d'ombres, els orígens ( Àngel mecànic ) #3 - Cassandra Clare  (9/10)
  • La casa de la nit ( Marcada ) #10- P.C Cast i Kristin Cast  (9/10)



No sóc gaire fan d'aquesta temàtica ja que qualsevol cosa em fa por! Així que prefereixo no llegir llibres ni veure pel·licules d'aquest gènere. Per això, potser molts de vosaltres dirieu que sóc una exagerada i que no fan ni de bon tros tanta por. Però a mi me'n van fer! I molta! En el cas de "Como desees" és més com una novela policíaca de suspens. ( Que recomano molt!)
  • El príncep de la boira- Carlos Ruíz Rafón (0/10)
  • El palau de mitjanit - Carlos Ruíz Zafón (1/10)
  • Llums de setembre- Carlos Ruíz Rafón (1/10)
  • Marina- Carlos Ruíz Rafón (5/10)
  • Como desees- Anabel Botella (8/10)


* Si el títol o la saga està en color lila ja veureu que és un link directe a la ressenya del llibre! ;)

Ja sabeu que us comprareu?



15 d’abril del 2015

Sant Jordi#1


Heey dreamers! I el gran dia ja s'acosta! *-* Per fi, Sant Jordi! Ara dedicaré tots els meus posts ( i fins i tot algun extra ) a preparar-vos i informar-vos perquè pugueu passar una diada increïble. 
Així que avui, en comptes de la ressenya us porto la llista dels autors que firmaràn a Barcelona! Cal dir, com a comentari personal jeje, que com a mínim venen més autors juvenils que l'any passat ( l'any passat va ser una mica desastrós, la veritat ) però tampoc ens emocionem, perquè la que porto anys esperant no es deixa caure ni morta per Barcelona pel que veig! Laura Gallego que els catalans no mosseguem! He posat les firmes de llibres que penso que valen de veritat la pena, però us deixo el link de la web d'informació per si hi voleu fer un cop d'ull ;)



-------------------------------------------------------11:00 – 12:00h
Adolescents.cat, -  Segurament si sou fans de la web ja sabreu que han tret un nou llibre amb l'editorial LaGalera així que trobareu als redactors firmant exemplars de "El Càsting"
-------------------------------------------------------11:00 – 12:00h
Risto Mejide -  No sé realment quin llibre ve a presentar aquesta vegada... Jo no aniria a la seva firma ( em sap greu) però ho poso per si hi ha algun dreamer "fan" d'aquest personatge.
-------------------------------------------------------11:00 – 14:00h  ( 16:00 - 20:00 )
Anna Todd, -  Afternianas ! L'Anna torna! I per una vegada que ve un autor d'USA (dues vegades! o.0) s'ha d'aprofitar! Així que ja ho sabeu! A no ser que ja tingueu la firma, si sou unes de les moltíssimes fans d'After no hi podeu faltar! Fa dues sessions! Si no podeu anar a la del matí ( per raons ovies, ja que la gran majoria tenim classe) fa una sessió a la tarda al Corte Inglés de l'Avinguda Diagonal. 
-------------------------------------------------------11:00 – 12:00h
Albert Espinosa, -  I evidentment no podia faltar l'Albert Espinosa! Aquest home és el clàssic de Sant Jordi jejej :)
*Com veieu molts són a la mateixa hora, no és cap error. De moment desconec si fan torns de tarda ( menys l'Anna Todd) 
link: Firmes
PD: Ja sabeu que per qualsevol dubte podeu contactar amb mi!


13 d’abril del 2015

Tòpics de la romànica juvenil-

Captura de pantalla 2015-03-06 a les 23.44.00.png

Hey dreamers!


Avui al Magic Mondays torno a colaborar amb l'Aria del bloc Angels to fly en un debat sobre els tópics del físic dels personatges dels llibres. M'ha fet moltíssima il·lusió col·laborar ja que penso que és un tema que normalment pot passar desaparecbut o disfressat però que quan començem a pensar ens n'adonem de que la majoria dels perosnatges tenen el mateix "fons físics"



ULLERES

Ulleres, és un tema que últimament em toca bastant la moral. Tots els personatges mínimament intel·ligents automàticament porten ulleres, és cert que els que són intel·ligents normalment acostumen a llegir més i això els hi podria causar la necessitat… però no ho crec gaire. Estic farta perquè això no només passa a la literatura si no al cinema i a tot arreu i inconcienment ho associem malament. Crec que l’única escriptora ( en aquest cas ) que ho ha reivindicat ha sigut la J.K Rowling amb el mític personatge d’Hermione Granger. En canvi un llibre que no ho respecta gens Fangirl de Rainbow Rowell que a més el tinc molt recent. Noia antisocial, friqui d’una saga de llibres, amb beca… que falta? Pose’m-li ulleres! I és que a sobre un dels altres protagonistes del llibre li diu que està més guapa sense aquestes… buaah no puc en serio. I després per acabar-ho d’adobar tenim la típica escena - que jo la faig anomenar You belong with me scene- que consisteix en quan la protagonista es treu les ulleres, i quan ho fa tothom s’adona que és preciosa i “el noi” fa cara de sorpresa i tot acaba amb un petó… vinga va! Que són unes ulleres, no et tapen la cara! Que no és una màscara d’un ogre! per l’amor de déu!!!
no em mateu, jo sóc la primera fan de Taylor Swift… però és que no puc...

tumblr_inline_mmphge9gqo1qz4rgp.gif



NOIA QUE ES CREU LLETJA I EL SEU AMOR DE LA VIDA LI FA VEURE QUE NO


A mi personalment, aquests em posen negra. Gairebé tots els llibres d’amor compleixen aquesta categoria. La típica noia que es creu massa lletja però que .. sorpresa! Descobreix que és increïblement guapa quan el seu novio la fa mirar-se en un mirall. -.- El pitjor de tot és la típica frase de “les noies guapes que no saben els límits de la seva bellesa són encara més atractives” i com a fanàtica d’aquest gènere de llibres us puc assegurar que és una cita molt comuna. I per començar, per què sempre ha de ser la noia la que és sent menys atractiva? Per què mai és el noi?
A part, moltes vegades les protagonistes mencionen, així com qui no vol la cosa, que ja els havien dit abans que eren boniques, o que havien sortit amb bastants nois… però li resten importànca perquè clar, no era l’home de les seves vides. Suposo que, un dels motius de que m’haigi agradat tant “Eleanor and Park” és perquè justament ells, no són una parella gaire típica. L’Eleanor no és precisament una noia molt agraciada que diguem i quan li pregunta a en Park si és guapa ell li respon que no, però aleshores com a reflexió personal en un dels capítols en Park va dir el següent:


“Ella tenía razón. Jamás se veía bonita. Se veía como si fuera arte, y no se supone que el arte se vea bonito; se supone que debe hacerte sentir algo”


msy.gifI això justament, hauria de ser la política de tots o la majoria dels llibres. Que s’acabin ja les històries romàntiques de parelles perfectes! Són les parelles que tenen imperfeccions les que representen l’amor verdader. I per això aquesta cita es mereix un aplaudiment. De fet la meva reacció al llegir-la va ser més aviat aquesta:


Com diu en una ocasió la Blair al Chuck, la gent no escriu sonets sobre parelles que són compatibles o novel·les sobre converses estimulants … els gran amors són els bojos. A veure si és veritat, ja que els joves no volem llegir sobre una relació utòpica que sabem que mai ningú a la vida real tindrà.



NOIS GUAPÍSSIMS

Si us plau, si algú troba un llibre que sigui de gènere romàntic juvenil i que el noi masculí no sigui gens agraciat si us plau deixeu un comentari amb el nom de la novel·la, saga, trilogia el que sigui perquè ni la Clar’s ni jo, en tots els llibres que hem llegit (que sumen bastants) no ens ve ni un al cap.
Perquè tots els nois han de ser atractius? Per què sempre les noies són les que acostumen a ser les insegures i les no tan atractives? Porta al darrera algun valor masclista?


COLOR D’ULLS I CABELL

A veure, aquesta categoria no es manifesta en TOTS els llibres, només en alguns i cal dir, que cada vegada passa menys. Però a veure,  ja sé que representa que els ulls clars i el cabell clar són exòtics i diferents ja que no abunden tant com els ulls marrons però és que hi han tants protagonistes amb els ulls blaus, grisos o verds que al món de la literatura el color exòtic és el marró! Per favor, què vol dir, que els que tenen els ulls marrons i el cabell fosc no poden ser atractius? Per exemple, ara estava pensant en els personatges més “guapos” que em venen el cap.. I en Daemon (verds), en Gale (grisos), en Jack (verds), en Day (blaus) en Christian ( blaus ), en Camden (blaus), en Jace (daurats?!), en Will  (blaus),  en Jem (grisos)... I podria seguir perquè la llista és infinita!
Quan els lectors trobem un llibre que surti dels tòpics físics ho agraïm, perquè diu molt dels valors que ens vol fer enviar l’escriptor o escriptora sobre la seva manera de veure la societat i els valors d’aquesta.
#ullscolormarrócacaalpoder



LLIBRES QUE SURTEN DELS TÒPICS

Ens ha costat moltíssim poder trobar llibres que surtin almenys d’algun dels tòpics que hem mencionat en aquesta entrada finalment només n’hem trobat 3!!!!! 3!!!! sembla mentida però és totalment cert… Segurament ens deixem algun altre que ara mateix no ens ve al cap, però igualment és imaginable la quantitat de pressió social que rebem els joves sobre com hauria de ser el nostre físic. Aquests són els 3 llibres que coincidim els quals trenquen amb els tòpics:


Eleanor y Park de Rainbow Rowell. Trenca amb tots els tòpics possibles sobre el físic inqüestionable, tot i que amb Fangirl la Rainbow Rowell em va caure una micona baix.


Harry Potter. Com ja he mencionat trenca amb el tòpic de les ulleres, la mateixa J.K Rowling ho ha dit en entrevistes, que a l’hora de crear el personatge de l’Hermione volia fer entendre aquest concepte que tenim inculcat al nostre cervell sobre les ulleres.


Lola y el chico de al lado. La Lola trenca amb tots els tòpics ja que cada dia és una persona diferent, però mai sense deixar de ser ella mateixa. A part, mai mencionen que la Lola tingui un físic increïble ja que el que brilla i remarquen en ella és la seva personalitat. Igual que en Criket no és tampoc molt atractiu. Ho és, sota els ulls de la Lola, però el que verdaderament ressalta és la seva bondat.