Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 de juny del 2014

LA SELECCIÓ

LA SELECCIÓ
Heey dreamers!!Avui tenim una gran saga. On t'ensenya tantes coses... però sobretot que has de lluitar pel que vols, fins i tot si el que tu vols es el que els altres no volen. Tu lluita. Sigues forta. Sigues com l'Amèrica.






FITXA TÈCNICA:

                             

Títol: La selecció

 Autora: Kiera Cass

Saga: La selecció

Idioma: Català ( Tot i que l'he llegit en castellà )  
                            
Persona: Primera

Pàgines: 233






   











SINOPSIS: 


Per a trenta-cinc noies la Selecció és una oportunitat que nomès sel's hi presenta una vegada a la vida. L'oportunitat d'escapar de la vida que els ha tocat per haver nascut en una determinada familia. L'oportunitat de viure en un palau i de competir per l'amor del gaupíssim príncep Maxon. Però per America Singer, ser seleccionada és un malson perquè significa deixar el seu amor secret, Aspen, qui pertany a una casta inferior a la seva; i també abandonar casa seva per competir per una corona que no desitja i viure a un palau que està en constant amenaça d'atacs violents per part dels rebels. És llavors quan l'Amèrica coneix el príncep Maxon. Poc a poc, es comença a questionar els plans que havia fet per la seva vida i s'adona que la vida que sempre havia somiat pot no comparar-se amb el futur que mai es va atrevir ni tan sols a imaginar.








COM VAIG COMENÇAR:



VOSALTRES! Molts de vosaltres vau començar a demanar-me a veure si l'havia llegit. I quan us deia que no, el primer que fèieu era recomanar-me'l. :) I la portada..es taan maca *-* Entre que el deixaveu pels nùvols i la portada que no podia deixar de mirar-la, evidentement l'he acabat llegint! 

Tornant al tema PORTADA *-* Mireu-la bé,és tant maca i el vestit.. uixx simplement una portada PERFECTA perquè sé del cert que més del 50% de les persones  el van comprar per aquest motiu. Per tant, no sé qui la va dissenyar però té tot el meu respecte. Fer una portada que enganxi tant és una feina complicada. 





                  

FRASES QUE TENEN MOLT A DIR..




- No, no es tarcta d'escollir a un dels dos, ni a ell ni a tu. M'estic escollint a mi.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Majestat: Em toco l'orella. Quan sigui.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Perquè lluites? 
- En realitat jo estic aquí per error.
 - Per error? 
- Si. Una cosa així. Es una llarga història. I ara estic aquí. I no lluitaré. El me pla és disfrutar del menjar fins que em facis fora.




Vaig sentir un murmuri de sorpresa generalitzada. Vaig repassar mentalment el que acabava de dir. Vaig tardar un minut en reparar en el meu error: L'havia anomeat Maxon.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vaig notar un somriure als seus llavis, un somriure que va durar una bona estona.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
La Selecció ja no era alguna cosa que m'estigués passant perquè sí, sinó que era alguna cosa a la qual jo participava activament. Era part de la élite.




OPINIÓ PERSONAL:

La veritat. Aquest llibre està classificat com a distopía però jo no crec que ho sigui. Perquè fins al segon libre no sabem "exactament que va passar, com van apareixer les castes i per a què. I el que jo vaig veure, és que aixó de fer un concurs ( amb cameres de televisió gravant ) per trobar marit ( totes al seu voltant com mosques ) no ens queda tan lluny tampoc. Segur que molts de vosaltres en sabeu bastants d'exemples d'aquesta classe de programes ( reality-shows ) i per això no el classifico com a distopía. Perquè ja és una realitat ( ja m'enteneu ). 

Havia llegit crítiques que deixaven per terra la saga. Realment la deixaven fatal. Superfícial. Que deixava un mal missatge. Mal escrita..

Total.. que tampoc em vaig esperar un GRAN LLIBRE. Per molt que vosaltres el deixessiu tant bé, ja ho dic jo, de gustos colors. Així que el vaig començar ( una mica a contracor)

- I llegia molt ràpid 
- I no podia parar
-  Em vaig enganxar
- I de cop ja no estava tant malament
- El disfrutava
- M'encantava
- I ARA NO PUC PENSAR COM ÉS QUE SE'M RESISTIA.




En una cosa però si que tenen raó. El missatge que dona aquest llibre és una mica masclista. Com si els únics somnis que poguessim tenir les dones fossin els diners, els vestits i evidentment estar casades. Les participants ( a vegades fins i tot la protagonista tambè ) em semblaven odioses. Unes nines-sense-personalitat que l'unic que volen és casar-se. Si fins i tot nn'hi havia que no estaven enamorades del príncep!

Però tot i així no podia deixar de llegir... no podia.. perquè... em va acabar encantant. I la protagonista tambè m'encantava!( per moments eehh) Però ara la pregunta que molts us feu. 

VAL LA PENA LLAEGIR-LO?

De veritat? CLAR! Es un clàssic, i si encara no ho és ho serà. Per tant doneu-li una oportunitat! Jo no me'n penedeixo gens! Es un llibre ÚNIC . I el punt clau, LA PROTAGONISTA. M'encanta com pensa ( al principi ) com és, que fa... Un mòn de vestits, palaus, joies, prínceps i princeses que, deixant de banda els missatges a mi em va entusiasmar. Durant el temps que vaig llegir la triologia em vaig sentir com si jo fos la que vivia l'experiència. I qui no havia volgut sentir-se una princesa de petita?




Perfecte...  doncs anem a personatges :

Amèrica Singer  ( Si, canta. Per dèu no podia buscar un altre cognom?) M'encanta!!! Sobretot al principi! Es bufff.... em sentia molt però molt identificada amb ella. Jo tambe em porto molt bé amb el meu pare :) A part d'això 'encanta el seu caràcter. Com li deixa al Maxon les coses clares des del primer moment. Que es veu que ella de  veritat odia tot allò. Però al final me la canvien, i em posen una desconeguda que cau als mateixos errors que tots els protagonistes. L'EGOISME. Començen a actuar per pur egoisme, per salvar als que estimen o a ells mateixos. Encara que per fer això deixin de ser ells o fain mal a altres pesones. ME LA CANVIEN. I AIXÒ EM VA ENFADAR.







Maxon:  He de confessar que vaig pensar el maetix que l'Amèrica,que era un superficial, i un aprofitat. Però es ben bé que has d viure la vida que t'ha tocat, perquè estic segura que si amb l'Aspen s'haguèssin canviat els papers el Maxon hagués estat més feliç.  La veritat, m'acaba caient bé. I que s'enamorés de l'Amèrica era questió de temps. TOTHOM VOL EL QUE NO POT TENIR. I en aquell moment ella era la unica que no era propietat seva. A part es barallaven ( los que se pelean se deseean) . Vamos, era qüestió de temps.    



Aspen:  Em vaig enamorar d'ell al primer capítol <3 Però quan la va deixar el vaig començar a odiar.. es va passar bastant. Però al final es va conertir en el meu personatge preferit. Perquè va ser l'únic que mai, MAI va deixar de ser qui era, o de pensar com pensava. NO EL VAN CANVIAR.

Continuem... 

El triangle amorós. Es que a mi no m'agraden! Perquè mai em poso a favor de cap banda! I llavors si en tria un em sap greu per l'altre!  Així que an aquesta saga era ..

TEAM MAXON I TEAM ASPEN

PER SEMPRE




TEMA FINAL:

Em va encantar! Però em va deixar amb unes ganes!!!! Crec que els autors se'n riuen de la nostra desesperació! Hi ha una cos que es diu compresnsió Kiera! 



US DEIXO EL BOOKTRÀILER!





NEVER TRUST A DUCK! JEJE <3

                               




13 de juny del 2014

HEEY DREAMERS! 

Com alguns ja sabeu vaig marxar de crèdit. I s'em va passar completament de posar l'enquesta! Així que ara acabo d'arribar i he vist que no tinc cap resultat. Doncs faré el que tinc més recent. NI MES NI MENYS QUE LA SELECCIÓ. 


- Vull provar a veure si el mètode antic d'enquestes ja funciona. 





ENCATA BUSCO UN MÈTODE D'ENQUESTA NOU JA QUE AQUEST NO M'AGRADA GAIRE... JA US ANIRÉ EXPLICANT. 

I TEMA CONCURS DREAMERS! RECORDEU! QUEDA POC PERQUÈ EL CONCURS FINALITZI! ENCARA HI SOU A TEMPS!



9 de juny del 2014

COMO DESEES

COMO DESEES
Hey dreamers ! Us vaig prometre aquesta ressenya.. i aquí la teniu!Es d'un llibre que m'he llegit fa poc. Un llibre d'aquells que a mesura que llegeixes t'enamores més i més dels protagonistes. Un llibre MÀGIC. Un llibre on ( d'alguna manera) mesclen amor i novel·la policíaca. Una combinació poc vista i molt difícil de que surti bé. Però en aquest cas ha quedat perfecta!







FITXA TÈCNICA:



   Títol:  Como desees.

·  Autora: Anabel Botella

·  Saga: Llibre únic

·  Idioma: Castellà ( No està traduït) 

·  Persona: Primera / Tercera ( en els capítols en cursiva)

·  Pàgines: 284




Aquest llibre no està traduït al català, per tant tenim cites, títols i sinopsis en castellà


SINOPSIS: 

GANADORA DEL PREMIO ELLAS JUVENIL ROMÁNTICA 2013

Para Emma solo puede haber algo peor que pasar un mes junto a Niko: pasar dos. En apariencia, es el chico que todas las madres querrían para sus hijas —guapo, inteligente, cinéfilo y con sentido del humor—, pero Emma sabe que en realidad es un engreído insoportable. Además, a ella no le vale de novio... Niko es el hijo de la esposa de su padre. A pesar de todo, este año está dispuesta a esforzarse para que las vacaciones en familia sean tranquilas y agradables: va a ser la hermanastra perfecta. Sin embargo, el pueblo levantino en el que veranean se verá sacudido por una serie de crímenes... a los que nadie puede escapar




COM VAIG COMENÇAR:


Vaig fer una cosa que MAI s'ha de fer. Vaig jutjar un llibre per la seva portada. No em vaig ni acabar de llegir la sinopsis. La portada simplement em va enamorar *-*. Em va semblar fantàstica, estiuenca.. perfecta. I el vaig comprar. A mi em va sortir bé perquè el llibre va resultar ser tant preciós com la portada, però molts cops és el contrari i llavors l'has cagada a fons. El cas, que desprès de cometre l'error fatal el vaig començar a llegir.. i mare meva! Fa justícia a la portada completament! A veure.. és un llibre amb pros i contres però que estic segura que molts de vosaltres disfrutareu al màxim.





                                        






FRASES QUE TENEN MOLT A DIR

-------------------------------------------------------------------------


"-Niko, ¿qué quieres?-musité, y señalé con la cuchara que llevaba en la mano hacia nosotros dos.
-¿Yo? Yo siempre quiero un final feliz.-Rozó con su dedo mi brazo. Ambos nos estremecimos-.¿Es eso lo que quieres escuchar?
-Si. Me basta con eso."
Niko & Emma



-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Cuando uno acaba un libro tiene que saber que ha de cerrarlo. Si te entretienes en la última página te estás perdiendo otro muchos libros que podrías leer, una nueva aventura por vivir”.

Niko



-------------------------------------------------------------------------------------------------




-¿Crees que esto tiene arreglo?
-El qué, ¿tu idiotez?
-No, mi despiste. Mira que olvidarme de qué color eran tus ojos… Hubiera jurado que eran verdes.
-No, mis ojos eran amarillos, pero era un color difícil de combinar. Así que decidí darme el capricho de cambiármelos.




Niko & Emma




-------------------------------------------------------------------------

"-Tengo que contarte algo - le susurré al oído para que no lo escucharan nuestros padres.
- ¿Al fin te has dado cuenta de que no puedes vivir sin mí?
Le di un codazo. Niko pegó un bote, exagerando el daño que le podía haber hecho.
-Déjate de tonterías. Esto es serio.
-¿Y qué hay más serio que reconocer que soy el chico que te conviene?"

Niko & Emma




OPINIÓ PERSONAL

Crec que tinc l'adjectiu perfecte per aquest gran llibre. REFRESCANT. Sí, es el típic llibre que et llegeixes a l'estiu... el tipic 2amor d'estiu" amb un petit detalll que els protagonistes no contaven. Hi ha un assasí entre els seus coneguts.  Cada vegada hi ha més morts. Estàn ells en perill? Morirà algú més? Aquests dos temes junts poden semblar " cosaestranya" però de veritat que a mi bufff... em va encantar!







És un d'aquells llibres que començes i penses... Bueno m'hevia esperat un altre cosa però ara l'acabo. I a mesura que passes capítols et vas enamorant més i més de la parella. Uixx són tant macus :)

És un llibre que enganxa tant que amb un cap de setmana el tens llegit!( bé si ets molt lector ( el meu cas) amb unes quantes hores en tens prou)No serà el millor que hagueu llegit, simplement un que us deixarà molt bon record :)

Ara bé.... no tot és perfecte en aquest llibre. Per començar hi van haver unes pàgines a les quals l'autora em va confondre bastant.  La protagonista ( una mica rareta al principi ) va passar d'odiar-lo a enamorar-se d'ell en què? Un capítol?  No sé.. I l'altra cosa és més un tema personal. Algun capítol em va donar un mal rotllo espectacular! :$ Uff... mare meva , si estava amb la pell de gallina i tot... 




El que sí que em va agradar molt va ser els inicis dels capítols,on podiem veure una mica que feien els assasins. Que per cert, sort que policia no sóc ehh .. perquè em vaig equivocar de persones ( upsss :$ ). Què més? Ah si, la petitona,la meva Carlota <3 Uixx me la menjaria! Es una monada! <3 A vegades em recordava a la meva germana amb la seva obsessió per les princeses, jejeje :D 



Les frases cinematogràfiques, són la guinda del pastís. És el que el fa tan especial! Estava jo.. suspirant d'amor darrere un llibre per unes frases que ni me les deien a mi... ( Que trist) Però eren tant maques algunes...

Val, ara vaig a canviar de tema si? Heu vist una pel·licula que és diu " La princesa prometida "?




 Ara és quan us pregunteu.. i perquè ens ho demana ara? Perquè jo, la vaig mirar a l'escola fa bastants anys.  I se'm va quedar " tatuada" al cervell la frase aquella de " Me llamo Iñigo Montoya. Tú mataste a mi padre. Prepàrate para morir! " I fa un any aprox vaig començar a preguntar sobre la peli. I ningú la recordava! Em deien que ho havia somiat! I clar, jo que m'ho vaig creure... I no sabeu la il·lusió que em va fer llegir aquest fragment!:


"Estaba en una especie de nube. Pasamos parte de la mañana en el sofà abrazados viendo La princesa prometida . Niko se sabía de moemoria casi todos los diálogos de la película y m los repetía muy cerca del oído. Nos reímos de ciertas escenas, sobre todo coincidimos con la salida de Iñigo Montoya, porque ambos sabíamos que iba a continuación y porque nos gustaba repetir sus palabras a a voz en grito: " Me llamo Iñigo Montoya. Tú mataste a mi padre. Prepárate para morir..."”.



Els personatges... a veure... que dir...?

L'Emmaal principi no m'agradava massa..No sé.. no l'entenia... No m'identificava amb ella.. Però a mesura que el llibre abança, la vas coneixent més i més i et comença a agradar , fins que al final ja és imprescindible pel llibre! La seva manera d'actual al final em va deixar sense paraules... simplement jo no hagues pogut. 





El Niko... Pel meu gust és un pel massa friki ( sense ofendre ehhh ) amb tema pelicul·les, però el que és defecte per unes és atracció per altres així que... Però aquest personatge m'agrada molt , moltíssim perquè per sobre de tot és REAL. Perdoneu però oi que no aneu caminant pel carrer i us trobeu Peetas, Jaces, Daemons, Williams, Maxons etc? Doncs el Niko é sun personatge que podria ser perfectament real. Com tots té defectes i virtuts. I això el fa únic.






SPOILER
L'assasí.. mare meva!!! Estava però fatal fatal ehh.. Vaig investigar i la malaltia existeix. Se'n diu esquisofrènia. Recordo una marató de TV3 d'un any que anava d'aquesta malaltia. Sé que és greu... però mai em vaig arribar a imaginar... que bé... **** esque parlava amb un cadaver en descomposició... Com a mínim mal rotllo si que en dona no?

FI SPOILER


El final.. és un bon final. Et deixa amb bon gust a la boca però per desgràcia amb GANES DE MÉS! I és un llibre únic! Anabel! Per favor! Necesitem una segona part!!





NEVER TRUST A DUCK!